Proljeće

Proljeće

I ove smo školske godine proveli aktivnosti vezane uz proljeće, godišnje doba kojemu se naši učenici posebno raduju jer njihova kreativnost posebno tada dolazi do izražaja.

Kako kažu: „Proljeće se budi, raduju se ljudi!“.

E baš tako su se radovali i naši učenici provodeći vrlo zanimljive aktivnosti zajedno sa svojim učiteljicama. Budući da naši učenici vole crtati i da s dolaskom ljepših dana mogu postati ulični umjetnici, debelim su kredama uljepšali komad asfalta našeg igrališta. Nakon kišovitih dana i zime, konačno su imali priliku zaputiti se u obližnji park i postati pravi istraživači. Traženje i prepoznavanje životinjskih tragova u blatu bilo im je vrlo zabavno, ali i poučno te nešto posve drugačije. Znamo kako je proljeće vrijeme idealno za sadnju, tako su naši učenici sadili aromatično bilje, ali i oslikavali tegle za cvijeće te učili brinuti o zasađenim biljkama. Zmajevi su uvijek zabavni, a sama izrada, bojanje i ukrašavanje zabavila je učenike koji su rado napravili vlastitu kreaciju i čekali malo vjetra kako bi ga isprobali na školskom dvorištu. Također su izrađivali razno cvijeće od papira, učili o promjenama u prirodi, o biljkama i životinjama te šumama i travnjacima u proljeće. Izrađivali su proljetno stablo od kokica, slikali tulipane i razne vrste proljetnica. Uređivali su panoe učionica i hodnika škole, izrađivali kalendar proljeća, gnijezdo za ptičice i još mnogo toga. 

Uz puno mašte donijeli smo proljeće u našu školu i uživali, a sve fotografije određenih aktivnosti možete pogledati u galeriji!