Anamarija Blagović

Naši učenici ove su godine sudjelovali u različitim aktivnostima Eko škole. Obilježili su Dan planeta Zemlje (22. travnja) izradom kreativnih radova, recikliranjem te pisanjem eko poruka. Na taj način potaknuli smo naše učenike da predmete koji bi inače završili u košu za smeće maštovito upotrijebe te tako smanje količinu otpada koji nastaje, doprinesu očuvanju prirode i okoliša, a ujedno da se i kreativno izraze.

Učenici uče kako razvrstavati otpad.

Kako bi naučili iskorištavati otpad u uporabne svrhe, naši učenici izrađivali su različite kreativne radove.

Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Tog dana školom su se širili mirisi kruha, kolača, peciva. Učenici su se upoznali s postupkom izrade ukusnih kiflica i slastica. Vježbali su složene vještine i kreativnost nakon čega je slijedila degustacija u kojoj smo svu uživali.

Kako bi okolina škole bila što ljepša, učenici su sudjelovali u sadnji cvijeća u školskom kamenjaru. Učenici su kopali, sadili različite vrste cvijeća, zalijevali, čupali travu i očistili dvorište od smeća.

Obilježili smo i Dan voda te se priključili projektu “Najmlađi za vode Hrvatske 2019./2020.” Učenici su izradom likovnih radova podigli svijest o važnosti vode za prirodu i okoliš.

Naši učenici priključili su se projektu “Superheroja izradi, neka ti ekološka svijest proradi”. Cilj je projekta bio podučavati o važnosti ozonskog sloja na pametan, zabavan i edukativan način. Učenici su izradili svog superheroja.