Dragi učenici, roditelji, učitelji i svi zaposlenici škole!

Danas je važan dan jer je Dan škole i prvi puta ćemo ga proslaviti na pomalo neobičan način…

Ova školska godina je bez presedana, kako za našu školu, tako i za cijeli svijet koji je zahvatila pandemija s puno nepoznanica. Bez obzira na sve izazove s kojima smo se susreli, zaposlenici Osnovne škole “Milan Amruš” pokazali su veliko zajedništvo  u ovoj kriznoj situaciji i time pokazali kako dobra organizacija i komunikacija, stručnost, dobra volja i malo sreće može rezultirati uspjehom.
Edukacijski rehabilitatori i stručni suradnici svakodnevno nešto nemoguće i nepoznato pretvaraju u moguće i poznato. Njihova stručnost posebno u kriznim situacijama dolazi do izražaja. Svi s puno entuzijazma rade i svoje marljive učenike svakodnevno potiču na učenje te su svakodnevno savjetima i podrškom na raspolaganju roditeljima kojima nije nimalo lako. Beskrajno smo zahvalni na izvrsnoj suradnji, razumijevanju i strpljenju roditelja koji su važna poveznica u komunikaciji više od dva mjeseca nastave na daljinu.
Ipak, najvažniji u našoj školi naši su učenici, djeca i mladi ljudi zbog čijih uspjeha, nekad i samo pogleda te toplih riječi, često zasuze oči od ponosa. Ponosni smo na sve naše učenike koji su vrlo hrabri i snažni i od kojih svakodnevno učimo i mi sami.
Veliki broj naših učenika svaki dan daleko i dugo putuje da bi uopće došao u školu. Škola je vrlo mala i jako stara. No naši učenici ničim ne pokazuju da im te teškoće smetaju; čak naprotiv, već od ranog jutra ulaze s velikim osmjehom u školu, jedva čekaju da poslije vikenda, posebno poslije praznika, dođu u školu i zagrle svoje prijatelje. Ne možemo ni zamisliti kako su se oni osjećali kad je škola zatvorena i kad su spoznali da prolazi dan za danom, a oni se ne vraćaju na najdraže im mjesto izvan doma.
Iskreno se nadam da će uskoro završiti ova ugroza te da ćemo ubrzo moći napraviti veliki tulum u školi i dati svakom učeniku mikrofon u ruke da ih svi čuju koliko su sretni u svojoj školi, sa svojim prijateljima i učiteljima!
Do tada želimo svima pokazati mali dio događaja u ovoj školskoj godini na poseban način koji je našim učenicima vrlo poznat čak i na daljinu: veselje, pjesma, šarenilo i puno fotografija koje govore tisuće riječi. Uživajte!


Sretan vam Dan škole!

Ravnateljica Nataša Čošić, prof. reh.