Kao i svake godine, tako smo i ove godine sudjelovali na brojnim natječajima. Uključili smo učenike iz različitih razrednih odjela (učenike od 1. do 8. razreda, kao i učenike iz odgojno-obrazovnih skupina).

Učenici su aktivno sudjelovali u svim kreativnim aktivnostima.

Početkom godine smo sudjelovali na natječaju DUKATA „Volim mlijeko!“ namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Tema ovogodišnjeg natječaja je bila „ŠUMA“. Organizator (Dukat, mliječna industrija d.d.) je za svakog sudionika natječaja posadio jedno stablo.

Na natječaju smo sudjelovali sa sedam likovnih uradaka (2./3. razred i 4. razred) od kojih je jedan rad našeg učenika (Antun Ećimović) ušao u finale izbora za nagradu publike koji se održavao na Facebook stranici Dukata.

Svi su učenici dobili zahvalnice i priznanja za sudjelovanje na natječaju.

Andrej, 4. razred
Antun, 4. razred
Emma, 4. razred
Lara, 4. razred

Sljedeći natječaj je bio „Europa u školi“ na temu „Stvaramo održivu budućnost“, a organizirao ga je Europski dom Zagreb u rujnu 2021. godine. Kategorije su bile podijeljene prema različitim izričajima (literarni, likovni, glazbeni, multimedija) te prema dobi učenika.

Naši su učenici sudjelovali u kategoriji likovnog izričaja:

Životinjski svijet

Gabrijel Mijatović, OOS6

Cvjetna livada

Emma Rudaj, 4. razred

Jedan dan na farmi

Samuel Kajtazi, 5. razred
Maja Paladinić, 6. razred

Urbano vrtlarstvo

Lana Kolobarić, 8. razred
Leona Lovaković (uz pomoć asistentice), 8. razred

U proljeće smo sudjelovali na natječaju „Melitino proljeće“ koji je organizirala OŠ Oroslavje u spomen na učiteljicu Melitu Peternel koja je krajem 2020. godine izgubila borbu s teškom bolesti. Učenici su slikanjem “Proljetne bajke” razvijali osjetila i osjećaj za skrivenu čaroliju u prirodi i život u njoj.

Emma Rudaj, 4. razred
Andrej Jurčević, 4. razred

Krajem godine smo izrađivali zastavice na temu „Knjiga o džungli“ za likovni natječaj ReArt Festivala koji će se održavati 24., 25. i 26. lipnja 2022. u Osijeku.

Slavko Filipović i Nataša Jovanović, 6. razred
Božica Lužanac i Danijel Brkić, 8. razred

Ove se godine na natječaje odazvao manji broj učenika, ali su se iskazali svojim trudom i kreativnošću, čime ispunjavaju glavni cilj nastave Razvoja kreativnosti, Likovne kulture i izvannastavnih aktivnosti Kreativne grupe (razvoj kreativnosti, samostalnosti, samopouzdanja, tolerancije te osjećaj ponosa svojim uspjehom i uspjehom drugih učenika).

mag. edu. likovne kulture Maja Stanić