Mi smo mala skupina koja okuplja učenike od 7.-11. godina. Skupinu čine učenici Toni, Erik i Dominik, asistent Vlado i učiteljica Tijana. Iako smo mali, radimo velike i raznovrsne stvari te se ponosimo svakodnevno našim postignućima i otkrićima. Radimo različite aktivnosti u koje se može svatko od nas uključiti i doprinijeti. Učimo se svlačiti i oblačiti odjeću i obuću, ispravno prati ruke i zube, češljati i prati kosu, spremati našu učionicu, postavljati stol, samostalno se hraniti, učimo o lijepom ponašanju, provodimo različite kreativne aktivnosti kroz koje kidamo papir, bojimo prstima, bojicama i flomasterima, manipuliramo glinamolom i plastelinom te od svih materijala izrađujemo različite ukrase za učionicu ili poklon roditeljima, čestitke za blagdane… Tjelesni nam je omiljen. Provodimo ga u dvorani, na školskom dvorištu ili u parku gdje prakticiramo vježbanje, dobacivanje i hvatanje lopte, igre hvatanja, održavanje ravnoteže, prelazimo različite prepreke, ljuljamo se, klackamo, šetamo…

U našoj učionici nalazi se puno raznih didaktičkih igračaka koje svakodnevno rado koristimo i stječemo na taj način različite vještine koje nam pomažu u svakodnevnom funkcioniranju te potiču motorički razvoj (razvoj grube i fine motorike), kognitivni razvoj (percepcija i usmjeravanje na različite kognitivne aktivnosti), socijalni razvoj (učinkovito kontroliranje emocija, razvijanje samostalnosti i sudjelovanje u društvu) i govorni razvoj (prvi glasovi, razlikovanje svog glasa, glasa drugih i slušanje).

Obilježavamo prigodne dane kroz godinu pa smo tako sudjelovali u obilježavanju Dana kruha, Međunarodnog humanitarnog dana, Svetog Nikole, Božića, Valentinova, Maskenbala, Dana žena, Dan planeta Zemlje, Uskrsa itd.

U ovoj školskoj godini imali smo priliku održavati i nastavu na daljinu koju smo uspješno svladali i realizirali predviđene aktivnosti uz pomoć roditelja koji su se uključili i aktivno izvršavali predviđene zadatke te slali povratne informacije u obliku slika, video zapisa ili poziva i tako dodatno uveličali naše znanje, sposobnosti i mogućnosti!

Tijana Radojčić

DOMINIK
ERIK
TONI