Jasna Biljan

Zadruga Tkanica na 31. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Vinkovcima

Naša Učenička zadruga “Tkanica” sudjelovala je ove školske godine na središnjoj i najvećoj manifestaciji hrvatskog učeničkog zadrugarstva- Državnoj smotri koja se održala u Vinkovcima od 8.10.2019. do 11.10.2019. godine.

Za odlazak na Državnu smotru izborili smo se na Županijskoj smotri učeničkih zadruga sa zavidnim plasmanom, s osvojenim prvim mjestom.

Na Državno smotri sudjelovale su 103 najbolje učeničke zadruge iz Hrvatske i iz inozemstva.

Zadruge su izložile različite prehrambene proizvode, uporabne i ukrasne predmete od različitih materijala te tradicijske rukotvorine.

Naša Učenička zadruga predstavila se s temom “Likovi iz bajki Ivane Brlić Mažuranić-Domaći”. Predstavili smo se prigodnom izložbom, prezentacijom praktičnog rada i postignućima zadruge.

Sudjelovali su učenici Vera Anušić i Stjepan Poljaković te učiteljice Jasna Biljan (voditeljica sekcije Keramičko modeliranje) i Anamarija Blagović (voditeljica sekcije Eko škola).

Učenica Vera Anušić demonstrirala je izradu Domaćih tehnikom modeliranja gline, a učenik Stjepan Poljaković prezentirao je našu Učeničku zadrugu.     

Naš izložbeni prostor pobudio je veliko zanimanje prisutnih sudionika.

Aktivnosti sekcije Keramičarsko modeliranje

Voditeljica: Jasna Biljan

Vrijedne ruke zadrugara izradile su različite ukrasne i uporabne predmete: ogrlice, zdjelice, cvijeće, kockice, leptire…