Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se svake godine 2. travnja.

Ove smo godine ovaj dan u našoj školi obilježili od ponedjeljka 29.3. do srijede 31.3. nizom različitih aktivnosti pod motom „Obojimo svijet u plavo“. Naime, jedan od simbola ovog dana upravo je plava boja. Svih navedenih dana odijevali smo se u plavo, bojili puzle u plavo te ukrašavali naš betonski dio ograde školskog dvorišta.

U obilježavanje ovog dana uključili smo i roditelje učenika s poremećajima iz spektra autizma koji su nam protekli tjedan pisali o vrlinama i posebnostima svoje djece.

U suradnji s učenicima proteklog smo tjedna izradili bedževe puzle koje ćemo ovaj tjedan dijeliti svim učenicima Škole, učiteljima i pomoćnicima u nastavi.

Izradili smo i plakat na temu Svjetski dan svjesnosti o autizmu koji je postavljen u školskom hodniku. Kolegice Maričević i Gašpar održale su edukativno predavanje za pomoćnike u nastavi na istu temu.

Sve kolege učitelje u razrednima i odgojno-obrazovnim skupinama potaknule smo na provođenje različitih aktivnosti sa svojim učenicima u sklopu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu: gledanje kratkih informativnih filmova o autizmu; slaganje interaktivnih online puzli i slagalica; rješavanje kvizova; bojanje različitih bojanki; izradu nakita, okvira za slike, bedževa i ukrasa od rasparenih puzli; izvođenje različitih motoričkih igra s plavim balonima i sl.

Sanja Soldan i Antonija Maričević

Korisni izvori: