Mjesec hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga)

Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige bio je “Ajmo HRVATI se s knjigom!” pa smo se u našoj školi odvažili na to.

U suradnji s učiteljicom edukacijskom rehabilitatoricom Nikolinom Sentić održano je upoznavanje djela Heidi Johanne Spyri s učenicima petog razreda te zatim snimanje videonajave za Carnetov natječaj “Kamera, ton, e-lektira!”.

Za isti je natječaj u suradnji s učiteljicom edukacijskom rehabilitatoricom Brankom Todorović, učiteljicom Likovne kulture Majom Stanić i učiteljicom Glazbene kulture Alenkom Jozić održano vježbanje i snimanje videonajave u obliku glazbeno-scenskog nastupa za djelo Čarobnjak iz Oza Lymana Franka Bauma. Osim učenika osmog razreda, u ovoj je aktivnosti sudjelovao i učenik Antonio Ratković (OOS4).

U suradnji s učiteljicom Likovne kulture Majom Stanić u sklopu izvannastavne aktivnosti učenice Maja Valić i Danijela Petković izradile su plakat za Mjesec hrvatske knjige rekompozicijom materijala – plakata za obilježavanje “Godine čitanja 2021.”

Izrađujemo plakat

S učenicima šestog razreda održana je radionica “Ježeva kućica” u sklopu predmetnog područja Medijska kultura, nastavne jedinice Knjižnica.

Dezinficiramo knjige

S učenikom Dorianom Nujićem (OOS PSA 4), Matijom Capuderom (OOS SA6) i učenicima OOS PS1 održana je radionica “Idealan san” inspirirana istoimenom pričom Sanje Pilić. Na kraju radionice učenici su kreirali svoju knjigu pod nazivom “Idealan dan”.

Ista je radionica provedena i s učenicima odgojno-obrazovne skupine 4 u suradnji s učiteljicom edukacijskom rehabilitatoricom Ivonom Jerković.

Upoznajemo enciklopedije

S učenicima odgojno obrazovne skupine 2 u suradnji s učiteljicom Majom Milobara Tvrdojević održana je radionica Put knjige od autora do čitatelja.

U suradnji s učiteljicom edukacijskom rehabilitatoricom Nikolinom Sentić u sklopu izvannastavne aktivnosti Informatičari učenicima polaznicima održana je radionica izrade digitalne knjige na temu “Što je za mene knjiga?”: http://www.os-mamrus-sb.skole.hr/2021/11/15/sto-je-za-mene-knjiga/.

Čitamo i stvaramo

Ana Rendulić, knjižničarka