3D printamo

Naša je škola ovih dana započela s radom na 3D printeru.

Učenici OŠ “Milan Amruš“ imali su prilike vidjeti i sudjelovati u izradi božićnih 3D ukrasa koje su printali učenici izvannastavnih skupina „Informatička grupa“ i „Modeliranje“ uz podršku učiteljica Anamarije Blagović i Nikoline Sentić.

3D printer bio je za naše učenike veliko otkriće. Naši učenici dobro znaju kako se mogu isprintati radni listovi, ali ovo je bilo nešto neočekivano te su svi koji su došli gledati proces nastajanja različitih 3D modela bili oduševljeni, iznenađeni, zainteresirani. Neki učenici bili su puni pitanja, a neki su samo šutjeli i širom otvorenih očiju promatrali što se događa na tom malom „robotu“ koji printa sve što zamisliš.

Učiteljicama je bila posebna radost vidjeti kako djeca sa zanimanjem reagiraju na nešto novo, drugačije, nešto suvremeno. 3D printeri postaju sve više uobičajena praksa u svijetu oko nas pa zašto ne bismo i mi bili ti koji idemo ukorak s vremenom. Od sada naša škola koristi naprednu tehnologiju i ima viziju, stav, volju i želju mijenjati ovaj svijet.

Zašto ne bismo mi bili ti? Možemo sve!